Un general-maior rus, Vitali Gherasimov, în vârstă de 45 de ani, a fost ucis în timpul luptei de lângă Harkov, al doilea cel mai important oraş ucrainean, pe care armata rusă încearcă să-l cucerească de la lansarea invazei Ucrainei, anunţă spionajul militar ucrainean, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vitali Gherasimov a fost general-maior, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41 a Districtului Militar Central al Rusiei, precizează într-un comunicat Ministerul ucrainean al Apărării.

Un număr de ofiţeri superiori ai armatei ruse au fost ucişi şi răniţi în Ucraina, potrivit ministerului.

Potrivit spionajului militar ucrainean, Gherasimov a luat parte la al Doilea Război din Cecenia şi la Războiul din Siria şi fost decorat cu o medalie ”pentru întoarcerea Crimeei”.

Oficiali ucraineni au postat pe Twitter o fotografie în care săun că apare Gherasimov, cu mesajul „lichidat” scris cu litere roşii în partea de jos.

The Associated Press scrie că nu a putut obţine confirmarea acestei informaţii din surse independente.

Rusia nu a comentat imediat aceste informaţii.

Corespondentul diplomatic al BBC, Paul Adams, este de aceeaşi părere cu rapoartele despre moartea lui Gherasimov.

Alt general rus a fost ucis în confruntări armate în Ucraina.

O organizaţie a ofiţerilor ruşi a confirmat uciderea în Ucraina a generalului-maior Andrei Suhoveţki, comandantul celei de-a 7-a Divizii aeropurtate ruse.

Presa ucraineană scrie că Suhoveţki a fost ucis de către un lunetist la 28 februarie.

Suhoveţki a luptat de asemenea, în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.