Mai multe focuri de armă au fost trase, vineri, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, două persoane fiind ucise. Forţele de ordine au capturat suspectul, un cetăţean străin, căruia nu i s-a permis intrarea în ţară. Bărbatul a fost rănit în timpul operaţiunii de prindere. Activitatea aeroportului a fost întreruptă, transmite NewsMaker Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Incidentul grav de la aeroportul din Chişinău: Dorin Recean: Autorul atacului, un cetăţean din Tadjikistan. Un pasager a fost rănit
CITEȘTE ȘI Maia Sandu anunţă cine sunt victimele atacului de pe aeroport - Un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară: Este o zi tristă pentru noi toţi / Poliţia şi organele de forţă sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova

UPDATE: Autorul atacului de la Aeroportul Internaţional Chişinău fost reţinut. Guvernul de la Chişinău a transmis că străinul ar fi luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal două persoane.

”La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport”, anunţă Guvernul.

”Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială FULGER au reuşit să anihileze agresorul care a făcut 2 victime în urmă cu puţin timp la Aeroportului Internaţional Chişinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit şi primeşte îngrijiri medicale. Confirmăm existenţa a 2 victime. Activitatea comercială şi regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte” anunţă MAI.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În urmă cu puţin timp, la Aeroportul Internaţional Chişinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetăţean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autorităţile confirmă 2 victime. Exact în acest moment Brigada de poliţie cu destinaţie specială FULGER intervine la faţa locului”, anunţă Ministerul de Interne de la Chişinău.

Sursa citată a precizat că forţele de ordine încearcă să captureze agresorul.

”Activitatea comercială şi zborurile la acest moment au fost întrerupte”, precizează MAI.

Mai multe zboruri au fost deja afectate şi nu se ştie deocamdată când se va relua traficul aerian.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.