La Kiev s-au auzit explozii puternice, după cum a relatat un jurnalist independent din capitala Ucrainei, scrie The Guardian. „După atacul cu rachete, din cauza întreruperilor de energie electrică de urgenţă, 40% dintre consumatorii capitalei sunt în prezent fără încălzire. Alimentarea cu apă funcţionează normal”, a spus primarul Kievului pe Telegram.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, administraţia militară a Kievului a raportat că apărarea antiaeriană a regiunii a funcţionat.

The Guardian nu a verificat independent informaţia.

Şi ziarul ucrainean Dzerkalo Tyzhnia relatează că o explozie la Kiev, precum şi altele s-au auzit în oraşul Sumî şi o dronă a fost observată deasupra regiunii de vest a oraşului Lviv.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat pe contul său oficial Telegram că s-au auzit explozii în sud-vestul oraşului. 

„Au fost explozii în cartierul Holosiivski al capitalei. Toate echipele de răspuns au fost trimise la faţa locului. Mai multe detalii urmează”, se arată în postare.

"Furnizarea de energie electrică a fost întreruptă pentru 15% din locuitorii Kievului", a mai spus primarul. 

Încă o explozie în capitală, în cartierul Sviatoshin. Ajutoarele sunt la faţa locului. Maşini sunt în flăcări în curtea unei clădiri rezidenţiale”, a declarat Vitali Klitschko pe Telegram, adăugând că două persoane din acest cartier au fost rănite şi spitalizate, potrivit AFP.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat că una dintre explozii a fost un atac asupra unei instalaţii electrice şi că 40% dintre locuitorii Kievului sunt acum fără încălzire. Temperatura este de 4°C la Kiev.

„După atacul cu rachete, din cauza întreruperilor de energie electrică de urgenţă, 40% dintre consumatorii capitalei sunt în prezent fără încălzire. Alimentarea cu apă funcţionează normal”, a spus el pe Telegram.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.