O explozie a zguduit miercuri o fabrică de optică şi electronică optică din oraşul Sergheev Posad, aflat la 50 km nord-est de Moscova, provocând moartea unei persoane şi rănirea a cel puţin 50 de oameni, au anunţat autorităţile locale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - O persoană a fost ucisă şi peste 50 au fost rănite în explozia produsă miercuri la fabrica de optică şi electronică optică din oraşul Sergheev Posad, au anunţat autorităţile locale, într-un bilanţ actualizat, relatează The Guardian.

Un bilanţ precedent anunţa 45 de răniţi.

Explozia a avut loc miercuri, în jurul orei locale 10:40, la aproximativ 65 km de centrul Moscovei.

O înregistrare video a exploziei arată un nor de fum care se ridica în aer deasupra uzinei de mecanică optică Zagorsk. Uzina a fabricat în trecut echipamente optice pentru vedere pe timp de noapte şi alte echipamente de imagistică pentru armata rusă.

Oficialii fabricii au ordonat o "evacuare totală" a zonei.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Imagini neverificate publicate pe reţelele sociale arată o coloană uriaşă de fum şi clădiri înalte cu ferestrele aruncate în aer.

Uzina de optică şi mecanică Zagorsk produce echipamente optice pentru aplicaţii industriale şi medicale, dar şi pentru forţele de securitate ruseşti.

Cu toate acestea, agenţia TASS citează serviciile de urgenţă care au declarat că nu cred că explozia a fost cauzată de un atac cu drone ucrainene, după ce multe vehicule aerienen fără pilot au fost trimise la Moscova şi în zona înconjurătoare în ultimele săptămâni şi luni.

Serviciile de urgenţă au declarat că explozia pare să se fi produs într-un depozit care conţinea echipamente pirotehnice, potrivit agenţiei TASS. Popularul canal de ştiri online Mash susţine că depozitul fusese închiriat de o firmă de pirotehnie.

Douăzeci şi trei de persoane dintre cele 45 rănite au fost internate în spital, dintre care şase la terapie intensivă, a declarat Primăria din Sergheev Posad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.