Ucraina a lansat pentru a doua noapte consecutivă un atac cu drone de amploare asupra mai multor regiuni ruseşti, au declarat miercuri oficiali, peste 30 de drone fiind distruse în aer deasupra regiunii Voronej, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pericolul unui atac cu drone rămâne în continuare", a declarat Alexander Gusev, guvernatorul regiunii Voronej, care se învecinează cu Ucraina, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Peste noapte, peste 30 de drone au fost detectate şi distruse de sistemele de apărare aeriană din regiune", a adăugat el.

El a precizat că au existat pagube "minore" la infrastructură şi la casele rezidenţiale din cauza căderilor de moloz.

De asemenea, o dronă a fost doborâtă în timp ce se apropia de o rafinărie de petrol din regiunea Leningrad, a declarat pe Telegram Alexander Drozdenko, guvernatorul regiunii Leningrad. Nu a existat niciun impact asupra activităţii rafinăriei.

În regiunea Belgorod, resturi căzute de la dronele doborâte au avariat o conductă de alimentare cu gaz şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică a unor sate.

"Nimeni nu a fost rănit", a declarat Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Patru drone lansate de Ucraina au fost distruse deasupra regiunii şi câteva case au fost avariate în oraşul Gubkin, a adăugat Gladkov.

De asemenea, el a spus că oraşul Shebekino a fost ţinta unor focuri de armă din partea forţelor ucrainene, rănind un om şi deteriorând o linie electrică în oraş şi în satele din apropiere.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, la nord de Belgorod, care se învecinează de asemenea cu Ucraina la vest, a declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus cel puţin patru drone lansate de Ucraina. El nu a oferit mai multe detalii despre eventualele pagube.

Guvernatorul regiunii Voronej, în sudul Rusiei, a declarat că sistemele de apărare aeriană au fost angajate de mai multe ori în regiune pentru a respinge un atac cu drone, dar Ucraina, însă nu au existat "consecinţe asupra obiectelor civile" în urma atacului.

Marţi, Ucraina a bombardat ţinte din Rusia cu zeci de drone şi rachete, într-un atac care a provocat daune serioase unei importante rafinării de petrol şi a încercat să străpungă graniţele terestre ale celei mai mari puteri nucleare din lume cu ajutorul unor reprezentanţi înarmaţi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.