O maşină a intrat în mulţimea care se adunase pentru a participa la un carnaval, duminică, în jurul orei 5 dimineaţa, în Strépy-Bracquegnies. Potrivit celor mai recent informaţii ale municipalităţii, sunt 6 morţi, peste 20 răniţi grav şi 70 de răniţi uşor, scrie Le Soir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai recent bilanţ, comunicat de municipalitate, anunţă 6 morţi, mai mult de 20 de răniţi grav şi aproape 70 de persoane rănite uşor.

„O maşină cu viteză a intrat în mulţimea care se adunase. Şoferul şi-a continuat apoi drumul, dar noi l-am prins”, a spus primarul.

A fost declanşat planul municipal de urgenţă.

„Am pus sala de sport municipală la dispoziţia familiilor şi a fost activat şi serviciul de asistenţă pentru victime”, precizează Jacques Gobert. 

Festivităţile de carnaval în oraşul La Louvière nu au avut loc în 2020 şi 2021 din cauza crizei de sănătate. Carnavalul de la Strépy-Bracquegnies urma să înceapă pe 20 martie şi să continue pe 21 şi 22 martie.

La Strépy, carnavalul continuă şi se va păstra un minut de reculegere în omagiu adus victimelor tragediei şi nu vor fi focuri de artificii, potrivit Le Soir. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.