Un ”adolescent radicalizat” a ucis doi tineri la un bar gay din Bratislava, a anunţat joi premierul slovac Eduard Heger, un atac armat care a avut loc miercuri seara în faţa barului Teplaren, în centrul capitalei slovace, iar atacatorul a fost găsit mort în alt loc, în capitală, joi, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două persoane au fost asasinate pur şi simplu pentru că făceau parte din comunitatea LGBTI”, a denunţat în faţa presei Eduard Heger.

”Acest lucru este inaccptabil”, a subliniat el. ”Într-o ţară liberă şi democratică, homoseualii au dreptul să trăiască liberi”, a denunţat premierul slovac.

Eduard Heger l-a catalogat pe atacator, într-un mesaj postat pe Twitter, drept un ”adolescent radicalizat”.

Presa locală l-a identificat ca fiind Juraj Krajcik, în vârstă de 19 ani, fiul unui membru eminent al Partidului Vlast (extremă dreapta), care nu a obţinut suficiente voturi pentru a intra în Parlament în alegerile legislative din 2020.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, slovacul Maros Sefcovic, a transmis ”condoleanţe sincere familiilor şi apropiaţilor voictimelor atacului îngroztor din Slovacia”.

”Acesta este un moment dureros pentru ţară. Trebuie să ne opunem ferm urii sub toate formele ei”, a subliniat, într-un mesaj posgtat pe Twitter vicepreşedintele CE.

Barul Teplaren este popular în rândul comiunităţii slovace a lesbienelor, gay-lor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

Martori au declarat cotidianului Sme că au auzit până la zece împuşcături.

Presa slovacă scrie că una dintre victime era un student la Limba Chineză care muncea cu jumătate de normă la Teplaren.

Cealaltă victimă era partenerul său, un angajat al unui magazin.

O a treia persoană a fost rănită şi condusă la spital, a anunţat poliţia într-o postare pe Facebook.

Poliţia a anunţat că trupul lui Juraj Krajcik a fost găsit într-un parc, în altr cartier al oraşului, joi, către ora locală 8.00 (9.00, ora României).

Presa slovacă scrie că el a lăsat mesaje homofobe şi antisemite pe un cont de Twitter, în care afirmă că nu îşi regretă faptele.

O organizaţie slovacă LGBTQ, Inakost Initiative (Iniţiativa diferenţa), ”profund şocată şi afectată”, a anunţat, într-o postare pe Facebook, o manifestaţie de comemorare, vineri, la Bratislava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.