Coreea de Nord a tras două rachete balistice în apele din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, miercuri dimineaţă, au declarat autorităţile sud-coreene, în timp ce Kim Jong Un se pregăteşte să se întâlnească cu Vladimir Putin în Rusia, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit Reuters, Coreea de Nord a lansat o a doua posibilă rachetă balistică.

Paza de coastă japoneză, citând Ministerul Apărării din această ţară, a declarat că prima rachetă balistică lansată mai devreme în acea dimineaţă a căzut deja. Aceasta nu a precizat unde.

Autorităţile sud-coreene au declarat că racheta a fost lansată în largul coastei de est a Peninsulei Coreene.

UPDATE: Potrivit Reuters, nu au fost publicate imediat detalii privind dimensiunea sau raza de acţiune a rachetei, dar, la aproximativ cinci minute după avertismentul de lansare, Paza de Coastă din Japonia a raportat că racheta a căzut.

Nordul, înarmat nuclear, a efectuat lansări regulate de tot felul de rachete, de la rachete cu rază scurtă de acţiune şi rachete de croazieră până la masivele rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu raza de acţiune pentru a lovi până în Statele Unite.

Toate activităţile Coreei de Nord în domeniul rachetelor balistice şi al armelor nucleare sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, care au fost adoptate ultima dată cu sprijinul partenerilor Phenianului din China şi Rusia în 2017.

De atunci, Beijingul şi Moscova au cerut o relaxare a sancţiunilor impuse Nordului pentru a demara discuţiile diplomatice şi pentru a îmbunătăţi situaţia umanitară.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Trenul privat al lui Kim, care a plecat duminică de la Phenian, a trecut marţi în Rusia, potrivit presei de stat.

Cei doi lideri s-ar putea întâlni încă de miercuri dimineaţă, ora locală, potrivit gazdei uneia dintre cele mai populare emisiuni de la televiziunea de stat rusă.

Oficialii americani au avertizat că în timpul discuţiilor lor ar putea fi puse pe masă negocieri privind armele, în cadrul cărora Coreea de Nord ar putea furniza arme pe care Rusia să le folosească pe câmpul de luptă împotriva Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.