Cinci persoane au murit, iar alte aproximativ 20 au fost rănite luni, în erupţia Vulcanului turistic White Island, în nordul Noii Zeelande, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin un mort.

În afară de aceste cinci persoane, ”18 persoane primesc îngrijiri după ce au fost rănite, unele grav arse”, a declarat subcomisarul John Tims, care a anunţat că nu există veşti despre un grup de cel puţin zece persoane rămase pe insulă după erupţie.

Aproximativ 50 de turişti neozeelandezi şi străini se aflau în apropierea vulcanului la momentul erupţiei, luni după-amiaza, potrivit autorităţilor.

Unii dintre ei au fost salvaţi şi aduşi pe uscat, după care poliţia a nunţat într-un comunicat că au devenit ”prea periculoase” condiţiile în vederea continuării operaţiunilor de salvare.

Agenţia Naţională neozeelandeză pentru Situaţii de Urgenţă a catalogat această erupţie vulcanică drept ”moderată”. O coloană albă era vizibilă pe o rază de kilometri.

Aproximativ 10.000 de turişti vizitează anual insula. Vulcanul a intrat în erupţie cu regularitate în ultimii 50 de ani, ultima oară în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.