Un incendiu care a izbucnit marţi la un spital din Beijing s-a soldat cu 29 de morţi şi zeci de răniţi, potrivit unui bilanţ actualizat transmis miercuri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Bilanţul victimelor a crescut miercuri la 29 de morţi în urma incendiului izbucnit la un spital din Beijing, unul dintre cele mai grave din capitala chineză din ultimele cel puţin două decenii. Dintre cele 29 de victime care au decedat, 26 erau pacienţi. De asemenea, zeci de persoane sunt rănite.

Verificările iniţiale au arătat că incendiul, care a afectat în principal o aripă pentru pacienţii aflaţi în stare critică, a fost provocat de materiale inflamabile pentru vopsit la o secţie în curs de renovare, au declarat oficialii.
 
Până miercuri, mai multe postări pe reţelele sociale care criticau neglijenţele care au dus la această tragedie fuseseră cenzurate sau şterse, a constatat Reuters.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Cel puţin 21 de persoane au murit după ce un incendiu a izbucnit la spitalul Changfeng din capitala Chinei, Beijing, a anunţat marţi presa de stat, relatează CNN şi Reuters.

Incendiul a fost semnalat în jurul orei locale 13.00 (8.00 ora României), în aripa de est a spitalului, unde se făceau internări, iar 71 de pacienţi au fost evacuaţi. Unii însă au sărit pe fereastră, de la etaj, arată imaginile de pe reţelele sociale.

Incendiul a fost stins în aproximativ jumătate de oră, iar bilanţul celor 21 de morţi a fost anunţat câteva ore mai târziu.

Incendiile în spitale sunt rare în China, iar cauza evenimentului de marţi este încă în curs de investigare.

În orice caz, este unul dintre cele mai grave incendii din Beijing din ultimii ani, depăşind bilanţul anterior al unui incendiu din 2017, care a provocat moartea a 19 persoane într-o clădire cu două etaje, înghesuită, în districtul Daxing, din suburbia sudică a capitalei. Acea tragedie a determinat autorităţile să demoleze o mare parte din clădirile considerate ilegale sau nesigure din cartier şi a forţat mii de lucrători imigranţi să îşi părăsească locuinţele şi afacerile.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.