Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte zece au fost rănite într-un atac armat care a avut loc sâmbătă seara într-un club de dans din Monterey Park, California, oraş cu o comunitate asiatică însemnată, care găzduia un festival dedicat Noului An chinezesc. Potrivit autorităţilor, suspectul a reuşit să fugă şi este încă în libertate, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Poliţia a făcut publice primele imagini cu suspectul, surprinse de camere de supraveghere.

CITEȘTE ȘI Atacul de la Monterey Park, California: Autorităţile au dat publicităţii fotografii cu suspectul şi avertizează că este „înarmat şi periculos”

UPDATE: Suspectul ar fi un bărbat asiatic cu vârsta cuprinsă între 30 şi 50 de ani, potrivit descrierilor făcute de martori oculari, au declarat reprezentanţii forţelor de ordine.

Departamentul şerifului a declarat că nu ştie dacă atacul a fost motivat rasial. Jumătate dintre victime sunt bărbaţi, iar restul femei. Identităţile lor nu au fost făcute publice.

Atacatorul era încă în libertate la aproape 11 ore de la atacul din oraşul Monterey Park.

Pe de altă parte, oficialii investigează dacă un incident petrecut 20 de minute mai târziu la un alt club de dans, din oraşul vecin, Alhambra, are legătură cu masacrul din Monterey Park. La cel de-al doilea club, martorii au declarat că un bărbat asiatic a intrat ţinând în mână o armă pe care patronii localului au reuşit să i-o ia. Nimeni nu a fost împuşcat, iar bărbatul a fugit.

UPDATE: Biroul FBI din Los Angeles colaborează cu poliţia şi cu alte agenţii în această anchetă, anunţă CNN.

UPDATE: Cel puţin 10 persoane au murit în atacul armat de la Monterey Park, California, potrivit căpitanului Andrew Meyer de la Departamentul şerifului din comitatul Los Angeles.

Suspectul în cazul atacului în masă "a fugit de la locul faptei şi rămâne în libertate", a declarat oficialul. El a îndemnat orice persoană care deţine informaţii cu privire la acest incident să sune la poliţie şi a pus la dispoziţia publicului două numere de telefon, inclusiv unul pentru ponturi anonime.

Atacul armat s-ar fi petrecut într-un local. Când poliţia a ajuns la faţa locului, oamenii ţipau şi încercau să iasă din club.

"Departamentul de pompieri din Monterey Park a intervenit la faţa locului şi a tratat răniţii. Şi a declarat 10 dintre victime decedate la faţa locului", a declarat căpitanul.

Cel puţin alte 10 victime, inclusiv unele în stare critică, au fost duse la diverse spitale în urma incidentului, a adăugat el.

UPDATE: Sunt cel puţin 9 morţi în urma atacului în masă din Monterey Park, anunţă biroul şerifului local, potrivit CNN.

Este aşteptată o conferinţă de presă a forţelor de ordine.

Departamentul şerifului a descris suspectul ca fiind de sex masculin, dar nu a oferit un nume sau alte informaţii.

Imaginile care circulă pe reţelele sociale arată o persoană pe targă care este urcată într-un vehicul al serviciilor de urgenţă, precum şi vehicule de poliţie parcate în jurul unei scene împodobite cu felinare roşii şi un banner pe care scria "La mulţi ani de Iepure!".(anul nou chinezesc este Anul Iepurelui de Apă - n.r.)

Un oficial de la Departamentul de Pompieri din Monterey Park, care ajută la intervenţia de urgenţă, a confirmat că există mai multe decese.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Poliţia din California a fost chemată să intervină în urma unor focuri de armă, care s-ar fi soldat cu victime şi care au avut loc în Monterey Park, în apropiere de Los Angeles, unde aveau loc serbări cu ocazia intrării în Noul An chinezesc, relatează BBC.

Incidentul a avut loc sâmbătă, după ora locală 22:00 (duminică, ora 08:00, ora României), în condiţiile în care se adunaseră mii de persoane.

Nu este clar deocamdată câte persoane au fost împuşcate sau dacă cineva a murit.

Poliţia nu a comentat şi nici nu se ştie dacă are vreun suspect în custodie.

Videoclipurile de pe reţelele sociale arată o prezenţă mare a poliţiei în zonă.

Un martor ocular a declarat pentru Los Angeles Times că trei persoane s-au refugiat în restaurantul său şi i-au spus să încuie uşa, deoarece în zonă se afla un bărbat cu o armă semiautomată.

Festivalul Anului Nou Lunar este un eveniment care durează pe tot parcursul weekendui şi care atrage mulţimi de peste 100.000 de vizitatori.

Festivităţile de sâmbătă seară erau programate să se încheie la ora locală 21:00.

Monterey Park are o populaţie de aproximativ 60.000 de persoane şi găzduieşte o comunitate asiatică numeroasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.