Bilanţul victimelor unui atac aerian care a vizat duminică un bloc la Ceasiv Iar, în estul Ucrainei, a crescut luni la 26 de morţi, anunţă salvatori ucraineni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bianţ anterior anunţa 15 morţi.

”În total, 26 de persoane au fost găsite şi scoase dintre dărâmături de la începutul operaţiunii, iar nouă persoane au fost salvate”, anunţă într-un mesaj postat pe Facebook filiala locală a Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă.

Salvatorii nu precizează câte persoane se află în continuare sub dărâmături.

Ceasiv Iar, un orăşel cu 12.000 de locuitori, se află în regiunea Doneţk, care constituie obiecitvul prioritar al armatei ruse, după ce a revendicat cucerirea regiunii ucrainene vecine, Lugansk.

Jurnalişti AFP care au sosit la faţa locului duminică, după atac, au văzut imobilul parţial surpat, salvatori şi un ecavator care acţionau în vederea îndepărtării molozului.

Luni, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, a anunţatcă ”peste 300” de combatanţi ucraineni au fost ucişi într-un atac la Ceasiv Iar, însă nu a evocat blocul atins.

Konaşenkov a vorbit, în schmb, despre rachete de ”înaltă precizie” care au distrus un ”punct de desfăşurare” al armatei ucrainene.

Şase civili au fost ucişi, iar alţi 31 au fost răniţi luni, la Harkov (nord-est), în atacuri care au atins oraşul luni dimineaţa, anunţă parchetul regional.

”Către ora (locală) 10.00 (şi ora României), ţara agresoare a efectuat tiruri de artilerie cu sisteme multiple de lansatoare de rachete vizând zone rezidenţiale”, anunţă într-un comunicat parchetul.

În total ”31 de persoane au rănite, inclusiv doi copii, în vrstă de patru şi 16 ani. Şase civili, inclusiv un tânăr în vârstă de 17 ani şi tatăl său, au fost ucise”, acuză parchetul.

Armata rusă, care a anunţat la începutul lui iulie că a preluat controlul asupra regiunii ucrainene Lugansk, vizează în prezent regiunea ucraineană Doneţk, cu scopul de a ocupa întregul bazin Donbas.

Regiunea Donbas se află, din 2014, sub controlul parţial al separatiştilor proruşi, susţinuţi de Moscova, după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.