Preşedintele Joe Biden spune că SUA lucrează extrem de intens pentru a aduce americanii dispăruţi din Israel înapoi în Statele Unite, conform CNN. Preşedintele american a discutat cu familiile acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Spun că vom face tot ce ne stă în putere pentru a-i găsi”, a spus Biden într-un interviu la CBS News.

În timp ce Biden a spus că nu poate dezvălui detaliile acestor eforturi, preşedintele a spus că mesajul său către cei care îi ţin ostatici pe americani este că SUA fac „tot ce le stă în putere”.

Când a fost întrebat de ce simte atât de mult nevoia să vorbească personal cu familiile americanilor dispăruţi, Biden a spus că „ei trebuie să ştie că preşedintelui Statelor Unite ale Americii îi pasă profund de ceea ce se întâmplă”. 

Biden a discutat vineri timp de o oră cu familiile celor 14 americani despre care se crede că au fost răpiţi de Hamas.

„Trebuie să comunicăm cu restul lumii, acest lucru este esenţial”, a adăugat Biden. „Acesta nu este nici măcar comportament uman. Este barbarie pură”, a continuat el.

Tatăl unuia dintre americanii dispăruţi a declarat pentru CNN s-a declarat impresionat de discuţia avută cu preşedintele.

„Ca cetăţean american, ca cetăţean israelian, ca cineva al cărui fiu iubit, suntem siguri că este ţinut viu, mort, rănit, nu ştim, nu aş putea cere mai mult decât a exprimat preşedintele Biden despre Statele Unite, angajamentul de a-i aduce înapoi pe aceşti oameni”, a declarat Jonathan Dekel-Chen pentru CNN.
Dekel-Chen a spus că nu a fost o conversaţie uşoară, dar că preşedintele a spus clar că el şi administraţia sunt dedicaţi acestui subiect.

„Oricât de nebunesc ar suna, în acel moment, pe cât de mândru sunt că sunt israelian, nu eram mai puţin mândru că sunt american ca urmare a acelui apel telefonic”, a spus el. „Şi sincer, de cele mai multe ori, el asculta poveştile oamenilor şi dorinţele lor, iar răspunsurile lui erau inspiraţionale”, a adăugat el.

Deşi preşedintele nu a putut oferi prea multe informaţii, potrivit lui Dekel-Chen, „dorinţa de a asculta” a preşedintelui a fost „extraordinară”.

Fiul lui Dekel-Chen, Sagui, a dispărut de sâmbătă, când kibutz-ul său a fost invadat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.