Ucraina a atacat cu succes cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, în Crimeea anexată,, anunţă vineri Departamentul Comunicaţiilor Strategice al Forţelor Armate ucrainene (STRATCOM), relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, ”la 22 septembrie, către prânz (şi ora României), Forţele Apărării ucrainene au efectuat cu succes un atac asupra Cartierului General al Flotei Ruse la Marea Neagră, în Sevastopolul ocupat temporar”, anunţă vineri, înttr-o postare pe Telegram, Stratcom.

Sevastopolul este unul dintre cele mai mari oraşe din Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Ucraina şi-a intensificat în ultimele luni atacurile asupra unor baze militare, instaşaţii şi apărării antiaeriene ruseşti în Crimeea ocupată.

Oficiali ucraineni au comentat cu privire la atac.

Secretarul Consiliului Securităţii Naţionale şi Apărării, Oleksii Danilov, avertizează că Rusia are două opţiuni, în viitor, privind flota - ”autolichidarea voită sau forţată”.

”Cea mai bună şi cea mai sigură cale de păstrare a integrităţii complexului de proprietăţi şi economic” al Sevastopolului şi zonei în care se află ”este scufundarea voluntară” a flotei ruse, apreciază el.

Comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, Mîkola Oleşciuk, evocă, într-o postare pe Telegram, ameninţări ucrainene cu privire la o intensificare recentă a atacurilor ucrainene asupra unor baze militare ruseşti în Crimeea.

”Am promis că «va continua». Aşa că, în timp ce ocupantul se recuperează în Melitopol, iar sirene de raid aerian încă se aud la Sevastopol, aş vrea să le mulţumesc încă o dată piloţilor Forţelor Aeriene!”, scrie el.

Preşedintele Mejlis a tătarilor din Crimeea, Refat Ciubarov, le mulţumeşte celor implicaţi în operaţiunea de ”eliberare” a Crimeei.

”Prietenii mei care mă felicită cu ocazia zilei de naştere scriu că atacurile de azi asupra celor mai importante ţinte militare ale barbariei ruse în Crimeea sunt un cadou din partea Forţelor Apărării ucrainene”, afirmă Ciubarov, care se află pe teritoriul controlat de către ucraineni, în afara Crimeei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.