Sistemul de apărare anti-aeriană al Armatei israeliene a interceptat o rachetă lansată din Fâşia Gaza, cu doar puţin peste o oră înainte ca armistiţiul dintre Israel şi Hamas să expire, afirmă, vineri dimineaţa, Forţele de Apărare ale Israelului, citate de CNN. Focuri de armă şi explozii au fost raportate în nordul Gaza, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Postul public din Israel Kan, citat de Reuters, a relatat că sirenele sunt primele care sună de la armistiţiul care a început în 24 noiembrie şi care a fost extins de două ori.

Niciuna dintre părţi nu a anunţat o prelungire a armistiţiului.

Hamas nu a comentat deocamdată, iar lansarea rachetei nu a fost revendicată.

Armata israeliană a afirmat că sistemul anti-rachetă Iron Dome a interceptat proiectilul.

Agenţia de ştiri Shehab, considerată apropiată de Hamas, a anunţat că explozii şi focuri de armă au fost auzite în nordul Fâşiei Gaza. Alte publicaţii afiliate Hamas au raportat sunete de aeronave militare şi drone deasupra Gaza City. În prezent nu există detalii.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Nu există informaţii despre cine a lansat această rachetă.

Sirenele care avertizează privind rachetele au fost auzite în zona Sderot în ultimele ore ale armistiţiului de şapte zile.

Înţelegerea actuală între Israel şi Hamas ar urma să expire la ora locală 7 a.m.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.