Aproape 2.500 de persoane au fost evacuate, ca măsură de precauţie, în noaptea de duminică spre luni, de pe Insula turistică Corfu, în Grecia, din cauza unui incendiu care făcea ravagii în partea de nord a insulei, anunţă luni un purtător de cuvânt al pompierilor, Yannis Artopios, după ce 30.000 de persoane au fost evacuate de pe Insula Rhodos (est), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un incendiu de pădure, în nordul insulei, a antrenat ”evacuarea preventivă a 2.466 de persoane”, în noaptea de duminică spre luni, declară AFP Yannis Artopios.

El precizează că, până în prezent, incendiul nu a distrus case sau hoteluri.

Autorităţile au avertizat - printr-un mesaj de alertă pe telefoane mobile - locuitorii şi turiştii aflaţi în vacanţă, în numeroase localităţi mici din nordul ţării, să părăsească ”din precauţie reşedinţa”, anunţă purtătorul de cuvânt.

Incendiul a izbucnit duminică şi continua să ardă în pădurea din nordul acestei insule de la marea Ionică (nord-vest).

Luni, ”62 de pompieri, ajutaţi de două elicoptere şi două bombardiere cu apă” intervenesu la incendiu, anunţă pompierii.

Grecia - afectată de una dinre cele mai îndelungate canicule din ultimele decenii, cu temperaturi care au atins duminică peste 46°C - este devastată de incendii de pădure de săptămâna trecută.

Un incendiu violent pe Insula tursitică Rhodos, în sud-estul Mprii Egee, a antrenat sâmbătă evacuarea a 30.000 de turişti - ”cea mai mare operaţiune (de acest tip) efectuată vreodată în Grecia”, potrivit autorităţilor.

Luni în zori, două elicoptere şi două bombardiere cu apă şi-au reluat operaţiunile de sprijinire a pompierilor pe această insulă din arhipelagul Dodecanez - vestată de flăcări a şaptea zi la rând.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.