Un aeroport din oraşul Mahacikala din sudul Rusiei a fost închis, duminică, după ce un grup de persoane a năvălit pe pistă, a anunţat autoritatea aviatică rusă Rosaviatsia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

 

UPDATE: Potrivit Reuters, autoritatea aviatică rusă Rosaviatsia a transmis că toţi "cetăţenii neautorizaţi" au fost îndepărtaţi de pe aeroportul din Mahacikala, începând cu ora 22:20, ora Moscovei.

Între timp, Israelul a îndemnat, duminică, autorităţile ruse să îi protejeze pe israelienii şi evreii aflaţi în jurisdicţia lor, în urma relatărilor din mass-media privind potenţiale represalii din partea protestatarilor pro-palestinieni din Republica rusă Daghestan.

O declaraţie a Ministerului de Externe de la Ierusalim a precizat că ambasadorul israelian la Moscova colaborează cu autorităţile ruse.

"Statul Israel priveşte cu gravitate încercările de a face rău cetăţenilor israelieni şi evreilor de oriunde", se arată în declaraţie.

Presa israeliană a difuzat imagini de pe aeroportul Mahacikala din Daghestan, în care se pare că zeci de tineri, indignaţi de războiul din Gaza, au luat cu asalt pista în căutarea pasagerilor unui zbor care trebuia să aterizeze de la Tel Aviv.

"Israelul se aşteaptă ca autorităţile ruse de aplicare a legii să protejeze toţi cetăţenii israelieni şi evreii, oricine ar fi ei, şi să ia măsuri ferme împotriva revoltătorilor şi împotriva incitării necontrolate îndreptate împotriva evreilor şi israelienilor", se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Potrivit AFP, aeroportul va rămâne închis până pe 6 noiembrie.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Rosaviatsia a precizat că toate avioanele cu destinaţia Mahacikala, în regiunea Daghestan, au fost redirecţionate către alte aeroporturi.

Mass-media din zonă relatează că manifestanţii denunţau acţiunile Israelului în Gaza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.