Unul dintre inculpaţii în asasinarea jurnalistului de invetigaţie Jan Kuciak şi a partenerei sale în Slovacia în 2018 a fost condamnat la 15 ani de închisoare în cadrul unei înţelegeri prin care a pledat vinovat, încheiate luni, a anunţat o purtătoare de cuvânt a tribunalului care a organizează procesul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zoltan Andrusko este singura dintre cele cinci persoane inculpate care a acceptat să facă mărturisiri şi să depună mărturie în schimbul unei reduceri a pedepsei.

El a recunoscut că a participat la organizarea acestei duble crime.

Procesul celorlalţi patru acuzaţi - inclusiv al presupusului comanditar, omul de afaceri Marian Kocner, a început la 19 decembrie şi continuă în ianuarie.

Cei patru au pledat toţi nevinovat şi riscă închisoarea pe viaţă.

Jan Kuciak şi Martina Kusnirova au fost ucişi la vârsta de 17 de ani prin împuşcare, acasă, la periferia Bratislavei, în februarie 2018.

Acest dublu asasinat a alimentat în rândul populaţiei slovace suspiciuni de corupţie a elitei ţării, în care au avut loc atunci cele mai mari manifestaţii de la căderea regimului comunist, în urmă cu 30 de ani.

Această furie l-a obligat să demisioneze pe premierul de la acea vreme, Robert Fico, din cauza fricii pe care emoţia provocată de acest asasinat o putea avea asupra rezultatului alegerilor legislative de la 29 februarie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.