Unul dintre cei 12 băieţi salvaţi în mod dramatic în 2018 după ce au rămas blocaţi timp de două săptămâni într-o peşteră inundată din Thailanda a murit în Marea Britanie, unde frecventa o academie de fotbal, relatează Reuters şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duangpetch Promthep, căruia i se spunea "Dom", a fost căpitanul echipei "Wild Boars", a cărei salvare - aparent imposibilă - de către scafandrii internaţionali şi trupele SEAL ale marinei thailandeze a captat în 2018 atenţia întregii lumi.

Circumstanţele morţii lui Duangpetch, care acum avea 17 ani, nu au fost clarificate imediat. Vestea s-a răspândit pe reţelele sociale după ce a fost dată de un călugăr budist care a fost profesorul băieţilor în provincia Chiang Rai din nordul Thailandei.

"Duangpetch Promthep a plecat acum în altă lume", a postat Supatpong Methigo pe Facebook. "Sper că va renaşte şi va deveni din nou elevul meu în viaţa următoare", a scris călugărul budist, care a spus că a aflat de la bunica băiatului că acesta a suferit "un accident" - nespecificat - în Marea Britanie.

Oficialii britanici şi thailandezi au confirmat miercuri decesul, potrivit CNN.

Phromthep, care era înscris la o academie de fotbal din Leicestershire, Anglia, a murit după ce a fost transportat de urgenţă la spital duminică, a precizat poliţia din Leicestershire într-o declaraţie pentru CNN.

Şi reprezentanţi regionali ai guvernului thailandez au declarat pe Facebook că Phromthep, în vârstă de 17 ani, a murit din cauza unui accident, fără a oferi mai multe detalii. "Atmosfera de la casa sa din provincia Chiang Rai era plină de tristeţe", se arată într-un comunicat.

Fundaţia Zico, o organizaţie thailandeză non-profit care l-a ajutat pe Phromthep să studieze în Marea Britanie prin intermediul unei burse de fotbal, a scris miercuri pe Facebook postând o fotografie cu băiatul: "Fundaţia Zico doreşte să îşi exprime durerea pentru decesul lui Dom Duangpet Phromthep”.

Fostul căpitan şi antrenor al echipei naţionale thailandeze, Kiatisuk Senamuang, a cărui fundaţie l-a ajutat pe Duangpetch să obţină o bursă la Brooke House College Football Academy din Leicestershire, spune că Dom era un tânăr politicos şi amabil, care visa să joace pentru ţara sa. "Am vrut să-i văd visul împlinit... dar odihneşte-te în pace acum, Dom", a postat el pe Instagram.

În iunie 2018, o echipă de 12 băieţi, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor asistent, în vârstă de 25 de ani, au pornit să exploreze complexul de peşteri Tham Luang timp de o oră, dar au prinşi ca într-o capcană de apele unor inundaţii. Ei au fost găsiţi nouă zile mai târziu într-o grotă inundată, la 4 kilometri de la intrarea în peşteră. Extragerea lor complicată a început şase zile mai târziu, într-o operaţiune fără precedent, în timpul căreia a murit un scafandru thailandez.

Odată salvaţi, băieţii au fost invitaţi să asiste la un meci al echipei Manchester United, iar povestea lor a fost subiectul unor cărţi, documentare şi filme, cel mai recent fiind serialul Netflix "Thai Cave Rescue".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.