Unul din doi francezi (50%) consideră că este prea devreme să se pronunţe asupra acţiunii lui Emmanuel Macron, la 100 de zile de când a fost învestit preşedinte, însă 36% o consideră deja ”dezamăgitoare”, potrivit unui sondaj Elabe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doar 14% dintre persoanele intervievate consideră ”satisfăcătoare” acţiunea şefului statului.

Peste jumătate dintre alegătorii lui Jean-Luc Mélenchon (51%) şi ai lui Marine Le Pen (54%) consideră prmele luni ale lui Macron ”dezamăgitoare”, însă cei ai lui Benoît Hamon (57%) şi François Fillon (53%) sunt de părere că este prea devreme să se pronunţe, potrivit acestei anchete publicate miercuri şi realizate pentru BFMTV.

Imaginea preşedintelui s-a degradat, de altfel, faţă de luna iulie.

În total 73% dintre francezi îl consideră dinamic, cu 11 puncte procentuale mai puţin decât luna trecută.

De asemenea, 60% dintre persoanele intervievate (cu opt puncte procentuale mai puţine) cred că el ”vrea cu adevărat să schimbe lucrurile”, iar 54% (cu cinci puncte procentuale mai puţine) că el este ”capabil să reformeze ţara”.

Imaginea premierului Édouard Philippe rămâne puţin structurată.

În total 57% îl consideră dinamic, 55% cred că ”vrea cu adevărat să schimbe ţara”, însă doar 47% îl cred ”capabil să reformeze ţara”.

Ancheta a fost realizată online pe 22 şi 23 august, pe un eşantion de 1.004 persoane majore, potrivit metodei cotelor, şi are o marjă de eroare de la 1,4 şi până la 3,1 puncte procentuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.