Uniunea Europeană urmează să-şi suplimenteze ajutoarele destinate Fâşiei Gaza cu 25 de milioane de euro, anunţă luni preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, în contextul în care catastrofa umanitară din enclava palestiniană se amplifică, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situaţia actuală în Fâşia Gaza este ”disperată”, a denunţat preşedinta Comisiei într-un discurs, în faţa ambasadorilor, la Bruxelles.

”Azi (luni) pot să anunţ că creştem ajutorul umanitar destinat Fâşiei Gaza cu încă 25 de milioane de euro”, a anunţat ea.

”Astfel, Uniunea Europeană va aloca în total 100 de milioane de euro ajutoare umanitare destinate civililor din Fâşia Gaza”, a precizat Ursula von der Leyen.

UE cooperează cu Israelul, Egiptul şi ONU în vederea facilităriii livrării de ajutoare enclavei, le-a spus ambasadorilor preşedinta Comisiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.