Uniunea Europeană şi Consiliul Cooperării de la Golful Persic au pledat marţi în favoarea unei ”susţineri financiare durabile” a palestinienilor, în urma unei reuniuni comune a miniştrilor de Externe ai acestor organizaţii în Oman, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două părţi au subliniat ”importanţa unei susţineri financiare durabile” a Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA) şi ”continuarea (acordării) ajutorului umanitar şi în vederea dezvoltării a palestinienilor în teritoriile ocupate”, se arată într-o declaraţie comună citită de către Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell la Muscat.

Miniştrii de Externe israelian Eli Cohen şi palestinian Riyad al-Malki au fost invitaţi să participe la o reunine de urgenţă a miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană (UE), convocată după atacul din weekend al Hamas împotriva Israelului.

Anunţul a fost făcut la Muscat, de către Josep Borrell, care se afla în capitala sultanatului Oman împreună cu mai mulţi miniştri europeni.

El a convocat această reuniune care a avut loc marţi seara într-un format hibrid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.