Uniunea Europeană a furnizat, sâmbătă, prima tranşă din cei 500 de milioane de euro alocaţi pentru sprijinul refugiaţilor din Ucraina şi a decis acordarea dreptului de şedere ucrainenilor care fug din calea războiului. ”Sunt recunoscător”, a scris, Zelenski pe Twitter, în timp ce preşedintele CE a apreciat că refugiaţii ”merită solidaritatea şi sprijinul nostru, la fel şi ţările care îi întâmpină”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”UE furnizează o primă tranşă de 500 de milioane EUR pentru a-i ajuta pe refugiaţi şi, în această săptămână, ne-am asigurat că aceştia obţin drepturi de şedere în UE pentru cel puţin un an”, a scris, sâmbătă, pe Twitter, Ursula von der Leyen.  

Acesta a adăugat că ”refugiaţii din Ucraina merită solidaritatea şi sprijinul nostru, la fel şi ţările care îi întâmpină”.  

La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a apreciat ajutorul oferit cetăţenilor ucraineni.  

”Sunt recunoscător preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, pentru decizia importantă de a acorda imediat drept de şedere în UE ucrainenilor care ajung în Europa din cauza agresiunii ruse”.  

Acesta a precizat că prima tranşă din ajutorul financiar alocat de Uniunea Europeană va ajuta ucrainenii să aibă condiţii decente de viaţă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.