Uniunea Europeană va obliga guvernele naţionale să crească accesul oamenilor la surse publice de apă potabilă, să încurajeze restaurantele să ofere gratis apă de la robinet şi să crească standardele pentru furnizori pentru a încerca să reducă numărul deşeurilor din plastic, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Milioane de europeni, mai ales cei din minorităţi dezavantajate, cum ar fi comunităţile de romi din Europa de Est, nu au acces la apă potabilă. Cu toate acestea, analiza Comisiei Europene arată că şi statele membre în care apa potabilă se poate găsi în spaţiile publice folosesc prea multe sticle de plastic.

Vice-preşedintele comisiei, Frans Timmermans, va anunţa joi, 1 februarie, noile modificări ale directivei pentru apa potabilă.

Conform noilor reguli, statele membre vor trebui să demonstreze că vor mări numărul surselor de apă potabilă, să ofere informaţii privind calitatea apei distribuite şi să facă cunoscute locurile în care acestea se află.

Oamenii în comunităţile care au dificultăţi în a avea acces la apă potabilă vor fi o prioritate. Nivelurile bacteriei Legionella şi ale cloratului vor fi adăugate la noile criterii de evaluare a siguranţei apei iar furnizorii vor avea obligaţii noi.

Comisia Europeană consideră că noile măsuri vor reduce riscurile de sănătate asociate cu băutul apei de la 4% la sub 1%.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.