Uniunea Europeană (UE) anunţă marţi că acordă un ajutor în valoare de peste 900 de milioane de euro Iordaniei, care se teme de consecinţe ale Războiului Israel-Hamas, care durează de lună, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ a fost făcut în urma unei întâlniri între preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen şi regele Iordaniei Abdallah al II-lea, la Bruxelles.

Iordania, o ţară care se învecinează cu Israelul - şi care găzduieşte deja sute de mii de palestinieni -, se teme de un nou exod masiv al palestinienilor pe teritoriul iordanian.

”Mi-am reiterat opoziţia faţă de orice deplasare forţată a palestinienilor din Fâşia Gaza şi susţinerea mea a unei soluţiicu două state” - unul israelian şi unul palestinian -, a anunţat pe X Ursula von der Leyen.

Regele Abdallah al II-lea, prinţul moştenitor Hussein şi preşedinta Comisiei Ursula von der Leyen au discutat despre ”necesitatea evitării oricărei extinderi negative (a războiului) în regiune”, anunţă într-un comunicat Comisia.

Acest ajutor european în valoare de 902 milioane de euro urmează să constea în donaţii şi împrumuturi ale Băncii Europene de Investiţii (BEI).

Cea mai mare parte a acestui pachet financiar urmează să fie alocată îmbunătăţirii reţelei de alimentare cu apă din regat, unor proiecte în domeniul educaţiei şi unei îmbunătăţiri a eficienţei energetice.

El intervine în urma creşteri a ajutorului european destinat palestinienilor din Fâşia Gaza la 100 de milioane de euro, anunţat luni de către Comisia Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.