Uniunea Europeană a exclus Statele Unite de pe ”lista sigură” de 14 ţări pentru care blocul comunitar va permite călătoriile neesenţiale începând de miercuri. Între ţările excluse se mai află Rusia, Brazilia şi Turcia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 27 de state membre au aprobat marţi călătoriile de plăcere pentru 14 state din afara graniţelor lor, a anunţat Consiliul UE, care reprezintă guvernele UE, într-un comunicat.

Ţările respective sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zealandă, Ruanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay.

China a fost aprobată la rândul ei, provizoriu, dar călătoriile vor putea avea loc numai dacă şi autorităţile chineze vor accepta vizitatorii din UE. Reciprocitatea este o condiţie pentru a figura pe această listă a UE.

Rusia, Brazilia şi Turcia, alături de Statele Unite, se numără printre ţările despre care UE consideră că epidemia de coronavirus nu este încă sub un control suficient de bun. UE va face evaluări o dată la două săptămâni ale situaţiei.

Lista UE are rolul să susţină industria europeană a călătoriilor şi destinaţiile turistice, în special pentru ţările din sudul Europei. Care sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Lista a avut nevoie de ”o majoritate calificată” de ţări UE pentru a fi aprobată, ceea ce înseamnă 15 state, reprezentând 65% din populaţie.

De asemenea, lista reprezintă o recomandare pentru statele UE, ceea ce înseamnă că acestea pot impune restricţii pentru călătorii care vin din cele 14 ţări şi mai mult ca sigur nu vor permite accesul călătorilor din alte ţări.

Cu câteva ore înainte de anunţul UE, Italia, unde numărul deceselor provocate de Covid-19 este printre cele mai mari din lume, a anunţat că va menţine carantina pentru toate ţările care nu fac parte din zona  Schengen.

”Situaţia globală rămâne foarte complexă. Trebuie să împiedicăm ca sacrificiile făcute de italieni în ultimele luni să fi fost în zadar”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.