Unii migranţi au plâns în hohote în momentul în care s-au întâlnit cu Papa Francisc, care face o vizită încărcată de momente emoţionante în centrul de detenţie de la Moria, pe Insula Lesbos din Grecia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat a plâns în hohote, fără să se poată stăpâni, în momentul în care a îngenunchiat, sâmbătă, în faţa Papei Francisc.

"Mulţumesc, Doamne. Îţi mulţumesc. Părinte, binecuvântează-mă!", a spus el.

Copiii i-au oferit Papei desene, iar acesta a lăudat o fată pentru pictura sa. "Bravo. Bravo", i-a spus el, în timp ce dădea planşa membrilor personalului său. Suveranul Pontif le-a transmis apoi acestora: "Nu o împături. O vreau pe biroul meu".

În timp ce mergea printre migranţi, bărbaţilor strângându-le mâinilor, iar în faţa femeilor plecându-se, refugiaţii strigau numele ţărilor lor natale. "Afganistan". "Siria".

Un băiat şi-a scos capul printr-un gard pentru a săruta inelul Papei.

Un grup de minori neînsoţiţi l-au întâmpinat pe Papa Francisc şi pe liderii creştinilor ortodocşi şi Bisericii Ortodoxe elene la sosirea în centrul de detenţie pentru migranţi de la Moria, pe Insula Lesbos.

Băieţi care au venit din ţările lor în Grecia neînsoţiţi s-au aliniat la intrare şi au strâns mâinile liderilor religioşi, iar unii dintre ei au agitat un steag sirian.

Cei trei lideri spirituali au salutat apoi femei şi copii, adunaţi în spatele unei bariere de metal.

Papa, Patriarhul şi arhiepiscopul le-au strâns mâinile, iar pe unii copii i-au mângâiat pe faţă, în timp ce alţi refugiaţi îl fotografiau pe Suveranul Pontif cu telefoane mobile.

Vizita celor trei lideri religioşi pe insulă - una dintre principalele porţi de intrare a migranţilor în Europa - este o una istorică. Ea are loc după ce Uniunea Europeană a început să trimită înapoi în Turcia migranţi, în baza controversatului Acord UE-Turcia vizând oprirea valului de refugiaţi către Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.