UNICEF îndeamnă, din motive umanitare, la încetarea imediată a violenţelor dintre Israel şi Gaza, pentru a permite accesul personalului şi livrarea proviziilor esenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei un milion de copii din Gaza suferă din cauza repercusiunilor crescânde ale conflictului violent, nefiind în siguranţă niciunde. S-au pierdut vieţi şi s-au năruit familii, a spus directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore, într-o declaraţie publică.

„În Gaza, au fost ucişi cel puţin 60 de copii, iar alţi 444 au fost răniţi în mai puţin de 10 zile. Aproape 30.000 de copii au fost strămutaţi. Se estimează că 250.000 de copii au nevoie de servicii de protecţie şi sănătate mintală. Au fost avariate cel puţin patru unităţi sanitare şi 40 de şcoli. Un număr de 48 de şcoli - majoritatea administrate de către Agenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite de Ajutorare şi Lucrări pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA) - sunt utilizate ca adăposturi de urgenţă pentru familiile care caută un refugiu în faţa violenţei”, se mai arată în declaraţie.

UNICEF îndeamnă la „încetarea imediată, din motive umanitare, a ostilităţilor, pentru a permite accesul personalului şi livrarea proviziilor esenţiale, printre care combustibil, materiale sanitare, truse de prim ajutor şi vaccinuri împotriva COVID-19. Facem de asemenea apel la crearea unor coridoare umanitare care să permită livrarea în siguranţă a acestor materiale, reunificarea familiilor şi accesul acestora la servicii esenţiale, precum şi evacuarea bolnavilor sau a răniţilor”, a fost transmis joi într-un comunicat de presă.

Seria de violenţe care a debutat pe 10 mai, după o lună în care tensiunile au crescut, este cea mai sângeroasă din ultimii ani între Israel şi teritoriul palestinian. Luptele au început după mai multe zile în care au avut loc ciocniri între israelieni şi palestinieni în Ierusalimul de Est.

Cel puţin 227 de oameni, inclusiv mai mult de o sută de femei şi copii, au fost ucişi în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii de aici. Israelul a transmis că cel puţin 150 de militanţi se numără între cei ucişi în Gaza. Hamas nu oferă de regulă informaţii despre numărul de luptători ai săi pierduţi în conflicte.

În Israel, 12 oameni, inclusiv doi copii, au fost ucişi, potrivit autorităţilor. Israelul a spus că aproximativ 4.000 de rachete au fost lansate spre teritoriul său de către militanţii din Gaza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.