Ungaria vrea ca cel puţin jumătate din cei 1.2 miliarde de euro pe care i-a cheltuit pentru securizarea graniţelor să fie rambursaţi de către Uniunea Europeană, conform prim-ministrului Viktor Orban, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am cheltuit peste un miliard de euro pentru securizarea graniţelor. Nu ne protejăm doar pe noi, ci şi Europa. Cel puţin jumătate din această sumă ar trebui să o primim înapoi”, a spus Orban într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook înaintea summit-ului liderilor europeni de la Bruxelles.

El a adăugat şi că Ungaria le va propune liderilor europeni o procedură de tipul „cartonaşul roşu” pentru a mări suveranitatea parlamentelor naţionale dându-le puterea să oprească o dezbatere europeană dacă se consideră că este afectat interesul naţional.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.