Patru bărbaţi au fost trimişi la închisoare pentru 25 de ani în Ungaria, ei fiind găsiţi vinovaţi de uciderea a 71 de migranţi care s-au sufocat într-o camionetă în august 2015, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a găsit cadavrele aflate în descompunere în camioneta care era înregistrată în Ungaria şi abandonată în apropierea unui sat din Austria.

Un cetăţean din Afganistan a fost identificat ca fiind liderul grupului iar alţi trei bulgari erau asociaţii săi. Alte 10 persoane, toate din Bulgaria, au primit pedepse cu închisoarea mai mici. Toţi au fost găsiţi vinovaţi de trafic de carne vie.

Cei acuzaţi pot contesta decizia. Majoritatea şi-au exprimat regretul, însă trei dintre bulgari sunt încă daţi dispăruţi şi au fost judecaţi în absenţă.

Victimele proveneau din Irak, Afganistan, Siria şi Iran. Printre cei decedaţi se aflau opt femei şi patru copii. O singură victimă a rămas neidentificată.

Înghesuite în spatele unei camionete pentru transportat carne, în care aveau loc doar să stea în picioare, cele 71 de persoane au murit sufocate.

Conform procurorilor, traficanţii ar fi ştiut că migranţii vor muri şi au ignorat sunetele cauzate de persoanele aflate în interior care băteau în perete, în timp ce oxigenul se termina.

Samsoor Lahoo, un cetăţean afgan în vârstă de 31 de ani, este liderul grupării. Dovezile împotriva sa includ o înregistrare telefonică în care a ordonat şoferului să continue să conducă în ciuda strigătelor de ajutor ale victimelor.

Procurorii au afirmat că gruparea le cerea migranţilor 3.500 de euro de persoană.

Între februarie şi august 2015 ei au transportat ilegal 1.200 de migranţi în Austria, câştigând astfel cel puţin 300.000 de euro, conform procurorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.