Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va vizita Ungaria în perioada 8-10 mai, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban. Preşedintele Xi se va întâlni, de asemenea, cu omologul său francez Emmanuel Macron, la Paris, în luna mai, în timp ce în aceeaşi lună liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunţat că se va duce în China.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al lui Viktor Orban, a declarat joi că este în interesul Ungariei să aibă o relaţie economică bună cu cât mai multe ţări, iar China este una dintre principalele puteri ale lumii, "mai puternică decât Uniunea Europeană", relatează Reuters.

"Ungaria consideră că nu merită să se stabilească graniţe ideologice atunci când vine vorba de relaţii economice şi suntem bucuroşi de vizita de două zile a preşedintelui chinez", a declarat Gulyas.

În februarie, China s-a oferit să sprijine Ungaria în probleme de securitate publică, dincolo de relaţiile comerciale şi de investiţii. Atunci, un oficial de rang înalt de la Beijing a vizitat Budapesta şi s-a întâlnit cu premierul Viktor Orban şi cu ministrul de interne Sandor Pinter.

Cooperarea consolidată dintre cele două ţări vine în contextul în care Ungaria a încercat să îşi afirme independenţa faţă de ţările occidentale în ultimul deceniu, sub conducerea lui Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.