Un zgârie-nori de magazine şi birouri, de 78 de etaje, din Shenzhen, în sudul Chinei, care a vibrat la începutul săptămânii, urmează să rămână închis până la noi ordine, au anunţat vineri proprietarii imobilului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SEG Plaza, o clădire de 291 de metri înălţime, fără antenă - a vibrat marţi, ceea ce a condus la evacuarea persoanelor dinăuntru.

Biroul de gestionarea situaţiilor de urgenţă din Shenzhen a îndepărtat rapid ipoteza unui cutremur.

Nimeni nu are voie să intre în incintă, începând de vineri, pe timpul unei anchete cu privire la originea vibraţiilor, aflată în curs, i-au anunţat proprietarii, Shenzhen Electronics Group,  pe comercianţii din SEG Plaza, într-o notă internă publicată de agenţia oficială chineză de presă China Nouă.

Clădirea ”va fi redeschisă atunci când se vor încheia lucrări de inspecţie”, anunţă proprietarii, fără să ofere detalii.

Imagini difuzate marţi pe reţele de socializare surprind sute de pietoni fugind din perimetrul clădirii, în această metropolă ultramodernă aflată în apropiere de Hong Kong.

Turnul se află într-un cartier din centrul Shenzhen, Futian, cunoscut prin gigantica sa arteră pietonală pe care se află magazine şi centre comerciale.

SEG Plaza, construit în 2000, este cel de-al 18-lea zgârie-nori din Shenzhen ca înălţime, potrivit unui clasemant întocmit de către Council on Tall Buildings and Urban Habitat.

Marţi, zgârie-norul a vibrat atât de puternic încât s-au deplasat obiecte aflate pe birouri.

Clădiri din vecinătate au fost evacuate atunci, iar poliţia şi pompierii au instituit un perimetru de securitate.

Structura principală a turnului este sigură şi nu s-a descoperit vreo crăpătură nici în imobil şi nici în împrejurimi, au anunţat miercuri autorităţile din Shenzhen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.