Compania aeriană TAP Air Portugal a anunţat peste 100 de pasageri ai unui avion care urma să decoleze din Stuttgart cu destinaţia Lisabona că zborul va fi anulat din cauza „incapacităţii co-pilotului”, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zborul a fost anulat după ce un angajat al aeroportului a observat cum co-pilotul „mirosea a alcool şi nu avea un mers stabil” şi a informat autorităţile, conform unui comunicat al poliţiei.

Poliţia a intrat în cabina pilotului şi l-a găsit pe bărbatul de 40 de ani „într-o stare de intoxicare ridicată”.

Procurorii din Stuttgart au suspendat imediat licenţa de zbor a co-pilotului şi l-au reţinut pe bărbat, fixând cauţiunea la 10.000 de euro.

Agenţia de ştiri germană DPA a informat că toţi cei 106 pasageri au fost cazaţi în hoteluri peste noapte.

Compania TAP a precizat pe Twitter că pasagerii vor zbura spre Lisabona abia luni, prima zi în care există locuri libere.

Compania aeriană a informat de asemenea că va lansa o investigaţie internă şi va lua „măsurile corespunzătoare şi necesare”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.