Un vulcan din Japonia care apare într-unul dintre filmele francizei „James Bond” a erupt vineri, pentru prima dată din luna aprilie, aruncând bucăţi de rocă şi fum mai mult de o mie de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shinmoedake, aflat la peste 980 de kilometri de Tokyo, pe insula sudică Kyushu, s-a liniştit după erupţia de vineri, însă accesul pe craterul de 1.421 metri a rămas restricţionat, informează Reuters.

Imaginile captate de televiziuni arată cenuşa şi fumul care s-au ridicat la mai multe mii de metri desupra vârfului filmat în 1967 pentru „You Only Live Twice”. Postul de televiziune TBS a anunţat că bucăţile de rocă au ajuns la altitudinea de 1.100 de metri.

Japonia are 110 vulcani activi, iar 47 dintre ei sunt monitorizaţi permanent. Erupţia care a cauzat cele mai multe decese a avut loc în 2014. Atunci, vulcanul Ontake a ucis 63 de oameni, cel mai mare bilanţ tragic înregistrat în ultimii 90 de ani în Japonia.

Luni, un cutremur cu magnitudine de 6,1 a lovit Osaka, al doilea cel mai mare oraş al Japoniei. Cinci oameni au fost ucişi, inclusiv o elevă în vârstă de 9 ani, iar câteva sute au fost răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.