Anchetatori turci au găsit luni un vehicul cu număr de înmatriculare diplomatic saudit - abandonat într-o parcare la istanbul - în cadrul anchetei cu privire la moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit presei turce, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această berlină neagră, cu numărul de înmatriculare diplomatic "34 CC 1736", a fost găsit într-o parcare subterană la Sultangazi, un distruct situat în nordul Istanbulului.

Potrivit agenţiei de presă proguvernamentale Anadolu, anchetatorii au cerut Consulatului General al Arabiei Saudite şi Parchetului din Istanbul autorizaţia să percheziţioneze vehiculul.

Postul turc de televiziune de stat TRT a difuzat imagini în care apare parcarea încercuită cu un cordon de securitate al poliţiei. Vehiculul respectiv a fost abandonat în zilele de după uciderea lui Khashoggi, potrivit postului.

TRT a publicat, de asemenea, fotografia unui document, pe care-l prezintă ca fiind certificatul de înmatriculare al vehiculului şi care indică faptul că maşina - marca Mercedes-Benz - este înregistrată la Consulatul Arabiei Saudite.

Potrivit televiziunii, anchetatori turci au obţinut imagini filmate de camere video în care apare alt vehicul diplomatic saudit care se opreşte timp de câteva minute în aceeaşi parcare, în zilele de după uciderea lui Khashoggi.

Această nouă evoluţie are loc cu o zi înainte ca preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a promis dezvăluiri, să susţină un discurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.