Un tribunal din regiunea rusă Briansk, situată la frontiera cu Ucraina, l-a condamnat pe un ucrainean la 12 ani de închisoare în regim dur, după ce l-a găsit vinovat de ”spionaj”, au anunţat joi autorităţile ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bărbat de naţionalitate ucraineană, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost găsit vinovat miercuri de faptul că a ”transmis” informaţii clasificate secret de stat serviciilor speciale ucrainene, precizează pe Telegram serviciul de presă al tribunalelor din regiunea Briansk.

Aceste informaţii priveau ”prezenţa Forţelor Armate” ruse în regiunea Briansk, precizează sursa citată.

Acuzatul ”a pledat vinovat şi a regretat fapta săvârşită” într-un proces cu uşile închise.

El poate să facă apel împotriva acestei sentinţe.

Regiunea Briansk, care se învecinează cu partea de nord a Ucrainei, a fost vizată în bombardamente şi atacuri cu dronă şi a fost anul trecut teatrul unei incrusiuni ale unor miliţii ruse proucrainene.

Justiţia rusă condamnă cu regularitate atât cetăţeni ruţi, cât şi străini pe care-i acuză de furnizarea unor informaţii Ucrainei, o ţară în care Rusia se află în război de peste doi ani.

Potrivit presei ruse de stat, un tribunal de la Rostov-pe-Don a condamnat miercuri un ucrainean la 11 ani şi jumătate de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de faptul că a încercat să cumpere componente ale sistemului de rachetă de tip S-300.

Rusia a încarcerat zeci de ruşi obişnuiţi, pe care i-a acuzat de cooperare cu Ucraina, după invazia acesteia în februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.