Un tribunal din Islamabad a suspendat marţi sentinţa de trei ani de închisoare pentru corupţie pronunţată împotriva fostului premier pakistanez Imran Khan, deşi persistă incertitudinea cu privire la eliberarea sa imediată, a declarat unul dintre avocaţii săi citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Instanţa a acceptat cererea noastră, ceea ce echivalează cu suspendarea" condamnării care implica totodată interdicţia ca Imran Khan să candideze timp de cinci ani, a declarat pentru AFP avocatul său, Gohar Khan.

Instanţa a ordonat eliberarea sa pe cauţiune.

Cu toate acestea, avocatul a explicat că se teme că fostul premier, urmărit penal în peste 200 de dosare, va fi arestat din nou, imediat. "Am depus o cerere separată la tribunal, cerându-i să emită un ordin prin care să interzică autorităţilor să-l aresteze în orice alt caz", a adăugat el. "Dacă autorităţile îl arestează din nou (...), acest lucru va fi împotriva drepturilor sale legale", a insistat el.
 
Imran Khan, alungat de la putere printr-o moţiune de cenzură în aprilie 2022, a fost condamnat la 5 august la trei ani de închisoare pentru corupţie. El a fost imediat arestat şi transferat la o închisoare din oraşul Attock, la circa 60 de kilometri de capitala Islamabad. Câteva zile mai târziu, Comisia electorală i-a interzis din acest motiv să participe la orice scrutin electoral timp de cinci ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.