Un tribunal din Moscova a prelungit luni arestul preventiv al politicianului rus de opoziţie Vladimir Kara-Murza, încarcerat, care este acuzat că a răspândit informaţii "false" despre armata rusă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Kara-Murza a fost acuzat de înaltă trădare, a declarat serviciul de presă al tribunalului pentru agenţia de presă de stat rusă TASS. Audierea s-a desfăşurat cu uşile închise, deoarece conţinea materiale confidenţiale, a precizat agenţia de presă.   
 
Într-o scurtă înregistrare video difuzată de instanţă, un judecător poate fi auzit în afara camerei de luat vederi informându-l pe inculpat: "Instanţa a decis să rezerve măsura arestului preventiv pentru inculpatul Kara-Murza, care a fost prelungită până la 27 august 2023".
 
Următoarea audiere a fost programată pentru data de 15 martie, potrivit TASS. Kara-Murza riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. 
 
Soţia sa, Evgenia Kara-Murza, a declarat că avocatul său crede că un proces va avea loc probabil în termen de 2 săptămâni.
 
"Nu cred că instanţa va decide cumva că soţul meu este nevinovat - deşi, desigur, este - pentru că nu mai există niciun sistem de justiţie în Rusia, niciun sistem de justiţie independent în Rusia. Iar instanţele din Rusia sunt o farsă", a declarat luni pentru Erin Burnett de la CNN.
 
În plus, unele dintre simptomele de care a suferit activistul după ce a fost otrăvit de două ori revin din cauza condiţiilor din închisoare, în special după ce a fost plasat la izolare, a spus ea.
 
 Kara-Murza a fost incredibil de critic la adresa preşedintelui Vladimir Putin şi a războiului Rusiei din Ucraina şi continuă să vorbească chiar şi în timp ce este deţinut.
 
În martie 2022, Kara-Murza s-a adresat Camerei Reprezentanţilor din Arizona şi a vorbit împotriva războiului. Într-un interviu acordat în aprilie 2022 pentru CNN, el a numit guvernul lui Putin "un regim de criminali". A fost arestat la scurt timp după aceea pentru "nerespectarea ordinelor forţelor de ordine", potrivit soţiei sale.
 
Vineri, SUA au impus sancţiuni împotriva mai multor persoane din Rusia care au legătură cu detenţia lui Kara-Murza.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.