Un tribunal de la Moscova a respins marţi o cerere de eliberare anticipată, din motive de sănătate, a opozantului rus Aleksei Navalnîi, a declarat o sursă judiciară pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Condamnat săptămâna trecută la 30 de zile de închisoare, Aleksei Navalnîi a fost spitalizat duminică din cauza unei ”grave reacţii alergice”, potrivit autorităţilor, după care a fost trimis, luni, înapoi în celulă.

El nu exclude să fi fost ”otrăvit”, pe fondul reprimării unei mişcări de contestare.

”Mi-a venit ideea. poate că m-au otrăvit?”, a scris luni pe blog Navalnîi, care şi-a ilustrat mesajul cu o fotografie la spital, cu faţa umflată.

El spune că medicii se comportau ”ca şi cum aveau ceva de ascuns”.

Navalnîi se îndoieşte de versiunea alergiei, însă exclude să fi fost otrăvit de gardienii închisorii, despre care afirmă că au fost ”şi mai şocaţi” de felul în care arăta.

Însă el nu exclude ca cineva să fi intrat în celula sa în timp ce deţinuţii nu erau acolo şi îndeamnă să se examineze imaginile supravegherii video.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.