Un tânăr italian, membru al organizaţiei adepte a supremaţiei albilor americane ”The Base” a fost arestat din cauză că a planificat să cumpere armament şi să comită ”acţiuni violente”, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest tânăr, care locuieşte la Bari, în estul Italiei, este suspectat de ”recrutare în scopuri teroriste, propagandă şi incitare la violenţă” din motive ”rasiste, etnice şi religioase”, potrivit poliţiei.

”Suspectul, care acţionează ca un lup solitar, era pregătit de sacrificiul suprem în numele apărării rasei albe”, a anunţat joi poliţia într-un comunicat, fără să-i precizeze vârsta.

Pe ambalajul unei arme, găsit la domiciliul acestuia, suspectul a desenat simboluri runice şi a scris ”Breivik eroe” (”Breivik erou”), referindu-se la criminalul norvegian de extremă dreapta Anders Behring Breivik, care ucis în 2011 77 de persoane în atacuri armate.

Aceleaşi inscripţii au fost descoperite pe o puşcă semiautomată de tip AR-15, folosită de către Payton Gendron, un adept al supremaţiei albilor american, în vârstă de 18 ani, în uciderea a zece persoane, aproape toate afroamericani, într-un supermarket, la Buffalo, în apropiere de canada, în mai.

Anchetatorii italieni au stabilit că italianul s-a radicalizat pe reţeaua de socializare ”Sieg Heil”, pe care difuza conţinuturi ”antisemite, misogine şi neonaziste” şi pe care încerca să-şi ”procure arme şi capacitatea de a construi arme prin achiziţionarea unei imprimante 3D”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.