Un imigrant salvadorian şi fiica sa în vârstă de aproximativ doi ani s-au înecat încercând să traverseze Rio Bravo - Rio Grande în terminologia americană - cu scopul de a trece în mod clandestin în Statele Unite din Mexic, declară surse judiciare pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două corpuri au fost găsite luni, în apropiere de Matamoros, în statul mexican Tamaulipas, potrivit unui raport al justiţiei mexicane la care AFP scrie că a avut acces.

Fotografii în care apar cadavrele tânărului şi copilului plutind cu faţa în jos, la malul mexican al fluviului, au şocat puternic opinia publică în El Salvador.

Potrivit raportului judiciar, tatăl, un bucătar în vârstăde 25 de ani, mama în vârstă de 21 de ani, şi fiica lor au sosit săptămâna trecută la Matamoros, după ce au travesat întregul Mexic.

Familia a decis duminică după-amiaza să încerce să ajungă înot pe malul american al Rio Bravo, împreună cu un prieten.

Tatăl a luat copilul în spate şi l-a aşezat în interiorul tricoului pentru a traversa fluviul.

Însă, luaţi de curenţi violenţi, amândoi s-au înecat sub privirile mamei, care a putut să se întoarcă în viaţă pe malul mexican, potrivit declaraţiilor pe care femeia le-a dat autorităţilor locale.

Guvernul mexican este ţinta unor critici dure, în ultimele zile, din cauza atitudinii sale faţă de imigranţi.

La sfârşitul lui mai, preşedintele american Donald Trump a ameninţat să impună taxe vamale tuturor produselor mexicane importate în Statele Unite, în cazul în care Mexicul nu opreşte valul de imigranţi clandestini provenind din America Centrală.

La 7 iunie, cele două ţări au ajuns la un acord, iar Srtatele Unite au dat un termen de 45 de zile Mexicului să ia măsuri.

O fotografie AFP făcută în weekend, în care apar două femei şi o fată arestate de către membri puternic înarmaţi ai Gărzii Naţionale mexicane, în momentul în care încercau să traverseze Rio Bravo pentru a ajunge în Statele Unite, a provocat indignare şi un val de critici la adresa Guvernului mexican.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.