Un activist de stânga şi poet american, Ryan Carson, în vârstă de 32 de ani, cunoscut prin apărarea ”shooting rooms”, a fost înjunghiat mortal, la New York, relatează New York Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El se întorcea, luni, împreună cu prietena sa, de la o căsătorie, pe bulevardul Lafayette, iar într-o staţie a autobuzului B38 un bărbat care a trecut pe lângă ei s-a întors şi a strigat ”ce te uiţi? târfă!”.

Carson şi-a apărat prietena, însă agresorul, a cărui fotografie a fost publicată de poliţie pe X, s-a enervat şi s-a întors către cuplu.

Ryan Carson a încercat să scape de agresor, dar s-a împiedicat de banca pe care stătea aşteptând autobuzul şi a căzut.

Agresorul s-a aruncat asupra lui şi l-a înjunghiat de mai multe ori.

El s-a îndepărtat câteva momente, iar apoi s-a apropiat de prietena lui Ryan Carson, îngrozită, a scuipat-o şi l-a lovit cu piciorul pe Carson, care zăcea pe jos, după care a fugit.

O înregistrare a unei camere de supraveghere a fost publicată pe reţele de socializare şi a fost văzută de milioane de ori.

Salvatori, care au sosit rapid la faţa locului, au constatat că Ryan Carson a fost înjunghiat o dată în inimă.

Nicio arestare nu a fost efectuată până în prezent.

Ryan Carson era directorul unei campanii cu privire la deşeuri solide a New York Public Interest Research Group (NYPIRG), potrivit paginii sale pe LinkedIn.

El a alergat 500 de mile ”pentru a sensibiliza opinia publică în privinţa adoptării unei legi în vederea înfiinţării unui prim centru de prevenirea supradozelor în stat”, declară unul dintre prietenii săi tabloidului New York Post.

Această iniţiaitvă din 2021 în favoarea ”shooting rooms” i-a permis să strângă peste 20.000 de dolari, potrivit site-ului pe care a lansat o loterie online, pe pagina GoFundMe.

”Uciderea sa este de negândit, iar Poliţia din New York nu se va odihni până nu vom aduce în justiţie (ucigaşul). Mă rog pentru toţi cei care l-au cunoscut şi iunit pe Ryan”, a declarat primarul New Yorkului, Eric Adams.

”Ryan este un menbru al personalului, un coleg şi un prieten iubit, dar şi un apărător creativ, talentat, neînduplecat şi optimist al studenţilor şi mediului”, îl elogiază într-un comunicat NYPIRG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.