Un tablou al pictorului olandez Vincent van Gogh a fost furat în noaptea de duminică spre luni de la Muzeul Singer din Laren, în Olanda, o instituţie închisă din cauza pandemiei noului coronavirus, a anunţat luni directorul instituţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A avut loc o (intrare prin) efracţie ieri (duminică) seara, iar un tablou Van Gogh a fost furat”, a anunţat într-o înregistrare video Evert van Os, directorul general al muzeului, precizând că este vorba despre pictura ”Grădina presbiteriului din Nuenen primăvara”.

Pictată în 1884, pânza reprezintă grădina bisericii la care era vicar tatăl pictorului.

”Sunt foarte furios. Este o lovitură grea, extrem de dificilă în vremurile actuale”, a declarat într-o conferinţă de presă directorul muzeului, Jan Rudolph de Lorm.

Intrarea prin efracţie a avut loc în noaptea de duminică spre luni, către ora locală 3.15, iar o uşă mare din sticlă de la intrarea în muzeu a fost forţată.

Condiţiile de securitate erau îndeplinite, subliniază conducerea muzeului.

Poliţia era în continuare prezentă luni după-amiaza la faţa locului, unde se află o importantă colecţie de peste 300 de lucrări - inclusiv ale lui Piet Mondriaan şi Jan Toorop.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.