Un membru activ al armatei britanice care aştepta să fie judecat pentru acuzaţii de terorism a evadat miercuri din închisoarea din Londra unde era închis, a anunţat Poliţia Metropolitană a oraşului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Abed Khalife a dispărut din închisoarea Wandsworth, situată în sud-vestul capitalei britanice, cu puţin timp înainte de ora locală 8 dimineaţa.

El îşi aştepta procesul pentru infracţiuni de terorism şi presupuse încălcări ale Legii referitoare la secretele oficiale.

Khalife este soldat şi este acuzat că a plasat bombe false la o bază militară, potrivit agenţiei de presă PA Media.

"Poliţia lansează un apel urgent către populaţie pentru a ajuta la găsirea unui bărbat de 21 de ani care a evadat din închisoare", a anunţat Poliţia Metropolitană într-un comunicat. "Din cercetările noastre iniţiale, se crede că a evadat din închisoare în jurul orei 07:50", menţionează Scotland Yard.

Potrivit comunicatului Met, Khalife a fost văzut ultima dată purtând un tricou alb, pantaloni în carouri roşii şi albe şi cizme maro cu vârf de oţel. Este de constituţie subţire, are părul scurt şi şaten şi o înălţime de 1,80 m. Poliţia crede că, cel mai probabil, acesta se află în acest moment în zona Londrei, deşi este posibil să fi călătorit mai departe.

"Avem o echipă de ofiţeri care efectuează anchete extinse şi urgente pentru a-l localiza şi reţine pe Khalife cât mai repede posibil", a declarat comandantul Dominic Murphy, şeful Comandamentului de combatere a terorismului din cadrul Poliţiei Metropolitane. 

"De asemenea, vreau să asigur publicul că nu avem nicio informaţie care să indice şi nici vreun motiv să credem,că Khalife reprezintă o ameninţare pentru publicul larg, dar sfatul nostru, dacă îl vedeţi, este să nu vă apropiaţi de el şi să sunaţi imediat la 999", a adăugat Murphy, referindu-se la linia telefonică a serviciilor de urgenţă din Marea Britanie.

Evadările din închisorile britanice sunt un eveniment rar. Datele guvernului britanic arată că a avut loc o singură evadare în Anglia şi Ţara Galilor în 2021-2022, niciuna în perioada precedentă şi doar câteva în anii anteriori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.