Poliţia israeliană a anunţat luni că a arestat un bărbat suspectat că s-a dat drept secretar general al Palatului Elysee pentru a înşela diplomaţi, inclusiv ambasadori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul în vârstă de 40 de ani locuieşte în Netanya, un oraş la nord de Tel Aviv cu o comunitate numeroasă de israelieni din Franţa. El a fost arestat în urma unei solicitări din partea poliţiei franceze, care deţinea informaţii despre "un suspect care se dădea drept secretar general al Palatului Élysée în Israel şi care ar fi telefonat ambasadorilor şi unui diplomat al unui stat european în încercarea de a-i înşela cu ajutorul unui program informatic special", potrivit unui comunicat al poliţiei israeliane.

În ultimii ani, mai mulţi franco-israelieni au fost arestaţi de autorităţile israeliene în legătură cu diverse escrocherii.

În noiembrie, poliţia israeliană a anunţat arestarea a zece persoane care emigraseră din Franţa în Israel şi care erau suspectate de implicare într-o fraudă cu asigurări în Franţa.

În august, mai mulţi suspecţi au fost arestaţi în Israel în cadrul unei alte anchete privind o fraudă cu ajutoare de şomaj, comisă tot în Franţa, care a cauzat statului o pierdere estimată la 8,5 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.