Un superiacht de 75 de milioane de dolari (63 de milioane de lire sterline) care ar fi folosit de un miliardar rus a fost scos la licitaţie în Gibraltar, în prima vânzare a activelor unui oligarh de când Putin a invadat Ucraina în februarie, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Axioma, lung de 72,5 metri, a fost confiscat de la miliardarul Dmitri Pumpyansky în martie, în urma sancţiunilor din partea Regatului Unit, UE şi SUA.

Biroul mareşalului amiral din Ucraina a declarat marţi că "a primit 63 de oferte" pentru Axioma, dar a refuzat să detalieze valoarea ofertelor pentru iahtul care are şase cabine de lux pentru oaspeţi, o piscină, o sală de cinema 3D, sală de sport, jacuzzi şi un spa complet echipat.

"Oferantul câştigător va fi selectat de mareşalul Amiralităţii, dar detaliile ofertantului şi valoarea ofertei vor rămâne confidenţiale”, a spus instanţa într-un comunicat. „Detaliile despre valoarea de vânzare a navei vor fi disponibile odată ce tranzacţia va fi finalizată, în aproximativ 10 până la 14 zile". 

Vânzarea iahtului Axioma a atras controverse, deoarece este vândut nu în beneficiul poporului ucrainean, ci pentru o bancă de investiţii din SUA, JP Morgan, care susţine că Pumpyansky îi datorează mai mult de 20,5 milioane de euro (17 milioane de lire sterline).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.