Un spărgător recidivist francez, Redoine Faïd, a evadat duminică, cu un elicopter, din Închisoarea Seine-et-Marne, în care era încarcerat, într-o operaţiune ”de câteva minute” care nu s-a soldat cu răniţi şi în care nu au fost luaţi ostatici, a declarat administraţia penticenciarelor pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faïd era încarcerat în închisoarea centrală de la Réau.

În cursul evadării, el a beneficiat de ajutorul unor bărbaţi ”puternic înarmaţi”, a precizat o sursă apropiată anchetei.

El a mai evadat de la Închisoarea Lille-Séquedin, în 2013.

O sursă apropiată dosarului a precizat că evadarea a avut loc ”cu un elicopter, cu trei complici”.

”Elicopterul a fost găsit la Gonesse" (Val d'Oise), o localitate situată la aproximativ 60 de kilometri depărtare de închisoare, iar ”un dispozitiv de căutare a fost activat în întreaga Ile de France”, a adăugat această sursă.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, elicopterul ar fi plecat de la Bourget (Seine-Saint-Denis).

Poliţia Judiciară a fost sesizată, iar ”toate mijloacele sunt mobilizate în vederea localizării fugitivului”, a declarat o sursă de la Ministerul de Interne.

Unităţile teritoriale ale poliţiei şi jandarmeriei ”au fost alertate imediat cu privire la fapte”, iar ”dispozitive coordonate de control şi interceptare au fost infiinţate, care ţin cont de periculozitatea fugarului şi posibililor săi complici”.

Redouane Faïd, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat în apel, în aprilie, la 25 de ani de închisoare în urma unui jaf ratat în Val-de-Marne, soldat, în 2010, cu moartea poliţistei Aurélie Fouquet.

El a fost condamnat în două rânduri, în procese cu juraţi, 2017, la zece ani de închisoare din cauza evadării din Închisoarea de la Lille-Séquedin, în 2013, şi la 18 ani de închisoare în legătură cu un atac vizând un furgon blindat în Pas-de-Calais, în 2011.

El a făcut apel îîmpotriva acestor două condamnări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.