Un soldat israelian a fost rănit în timpul unui schimb de focuri de-a lungul frontierei sudice cu Egiptul, după ce aproximativ 20 de persoane neidentificate, unele dintre ele înarmate, s-au apropiat de graniţă, au anunţat luni Forţele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe reţelele de socializare, purtătorul de cuvânt al FDI, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că soldatul israelian a fost rănit uşor şi a fost tratat la spital.

Mai mulţi suspecţi au fost, de asemenea, loviţi în incidentul din apropierea punctului de trecere a frontierei de la Nitzana, au precizat FDI. Acesta nu a oferit detalii suplimentare. Nu a existat niciun cuvânt imediat din partea Egiptului cu privire la incident.

Anterior, mass-media egipteană a raportat că autorităţile au dejucat o operaţiune de contrabandă cu droguri în aceeaşi locaţie, arestând şase persoane, deşi nu este clar dacă cele două incidente au legătură între ele.

Relaţiile de frontieră dintre Israel şi Egipt au revenit în centrul atenţiei după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că doreşte să schimbe aranjamentele de-a lungul frontierei dintre Egipt şi Gaza.

După război, Israelul ar urma să controleze toate intrările în Gaza pentru a preveni contrabanda cu arme şi alte arme în enclavă, a afirmat Netanyahu. În replică, Ministerul egiptean de Externe a declarat că Cairo a menţinut controlul deplin asupra securităţii frontierelor sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.