Un site din Germania propune oricui să-şi estimeze nevoia de hârtie igienică - de care magazinele sunt devalizate în contextul pandemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De câtă hârtie igienică aveţi cu adevărat nevoie pentru a supravieţui carantinei?”, ”stocurile sunt suficiente”, întreabă site-ul Blitzrechner.

Ca răspuns, un calcurator oferă informaţii despre ”durata reală” a folosirii hârtiei igienice, după introducerea unor informaţii de bază, precum numărul de suluri din stoc.

Se pot introduce, de asemenea, numărul de persoane din gospodărie, numărul folosirilor toaletei zilnic şi numărul de foi de hârtie folosite o dată.

Concluzia este că ”în majoritatea cazurilor, nevoile proprii sunt rapid supraestimate, iar hârtia igienică durează uimitor de mut timp”, cu mult peste durata unei perioade de carantină de două săptămâni, declară şeful proiectului portalului Blitzrechner Tim Lilling.

Această iniţiativă se vrea un mod ”plin de unor” de a-i aduce pe consumatori cu picioarele pe pământ, în contextul în care cumpărături din cauza panicii au degenerat uneori în certuri la raionul cu hârtie igienică în suprmarketuri.

În Germania se înregistrau, luni, 22.672 de cauzri de infecţie cu noul coronavirus, potrivit unui ultim bilanţ al Institutului Robert Koch.

Lumea a aflat duminică faptul că Angela Merkel, şefa Guvernului, a hotărât să se plaseze în carantină, după ce s-a aflat în contact cu un medic testat pozitiv cu noul coronaviriu.

Cancelarul german a fost forografiat sâmbătă într-un supermarket la Berlin, în timp ce-şi împingea căruciorul de cumpărturi, în care se aflau sticle de vin şi... hârtie igienică.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.