Un sistem ultrasofisticat de apărare aeriană Patriot furnizat de Statele Unite în Ucraina a fost avariat dar este operaţional, a indicat miercuri un înalt responsabil american al Apărării, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sistemul Patriot rămâne operaţional", a declarat pentru AFP acest responsabil al Apărării, precizând că evaluarea pagubelor provocate de un proiectil neidentificat căzut în apropiere continuă. 

Marţi, armata rusă a asigurat că a distrus un sistem de apărare Patriot ca urmare a unei "lovituri de înaltă precizie" efectuată "de o rachetă hipersonică Kinjal". 

Ucraina  a respins aceste afirmaţii de la Moscova miercuri, subliniind că sistemul avansat de rachete de interceptare antiaeriană, combinat cu unul dintre cele mai capabile radare din lume, funcţionează şi este „funcţional”.

"Nu vă îngrijoraţi, totul este în regulă cu Patriot", a spus pentru AFP purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Yuri Ignat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.